First Time Using PDQ Deploy - Stuck on 'Running'

Comments

13 comments

  • Shawn Anderson

    What application are you trying to install? 

    0
    Comment actions Permalink
  • Andy Buckley

    I'm purely just testing it and trying to get it working. I'm testing it using IMG Burn.exe. I used an app to find that the silent switch is /s and like i said if i run from the command line setup.exe /s on my own computer it installs fine so i assumed the app wouldnt be the problem?

    0
    Comment actions Permalink
  • Shawn Anderson

    It depends on the app being installed. Some apps expect an install to occur with a user logged on, such as with your manual install. Are you using the same account to install via PDQ that you used when installing manually?

    Is your install file just a single EXE, or are there other files that are needed during the install?

    In PDQ, please go to File > Export and attach the XML file that is generated. This will allow us to load it into our lab.

    0
    Comment actions Permalink
  • Andy Buckley

    I've tried it with the user logged on and just sat at the logon screen. It is a single EXE

    Ok i've attached the XML file.

    Thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Shawn Anderson

    OK - please delete the entry in the  "Command Line" field and uncheck the custom checkbox.

    We're actually going to change this in the next release to make it more clear. Instead of using the "Command Line" field, please put the /s in the Parameters field.  The command line field should be manually changed only in rare circumstances. 

    Adding revised XML file to import (File > Import).img-burn.png

    0
    Comment actions Permalink
  • Andy Buckley

    OK figured it out. It was a simple case of /s not working but /S working. i didn't think it would be case sensitive.....

    0
    Comment actions Permalink
  • SelfMan

    This is not the first time it happend.

    @Shawn this should definitely go to the knowledge base. (switches and their case sensitivity)

    0
    Comment actions Permalink
  • Andy Buckley

    ^^ i'd strongly agree, will save everyone a lot of time for something that is so simple

    0
    Comment actions Permalink
  • Shawn Anderson

    Good point. I think we'll make add it to the interface (in PDQ Deploy) as well. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Shane Corellian

    Sorry that I didn't jump on this until now. Any application that is packaged in Nullsoft Install System (such as ImgBurn) will need an uppercase /S for silent. 

    The case-sensitivity is set by the either the application vendor (e.g. Microsoft) or the installer system used (e.g. Nullsoft). PDQ Deploy doesn't force case-sensitivity.

    0
    Comment actions Permalink
  • Alexander Marinov

    Hi, i'm totally new to PDQ, but sometimes it's still stucks on the RUNNING even with /S paramater 

    :/

    0
    Comment actions Permalink
  • Shawn Anderson

    Alexander, the /S isn't a universal silent parameter. Each application can be different. If you are still stuck on running then it's a very good chance that there is a different silent parameter.

    What app are you trying to install?

    0
    Comment actions Permalink
  • Alexander Marinov

    Shawn, yes, i got it, i've solve problem with XLite installing before, another few problematical is the JAVA updates and Comodo antivirus

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.